Du kan hjälpa partiet att synas och höras

IMAG00593-300x179

Det börjar dra ihop sig till val och det innebär att vi under 2013 kommer att jobba mer med kampanjer än vad vi gjort den senaste tiden. De kampanjerna kommer att lyftas fram här på Aktivisbloggen i kategorin ”Aktuella kampanjer/frågor” tillsammans med information om hur i beställer kampanjmaterial och vad ni kan göra med det. Håll utkik här, så lovar jag att ni inte kommer att missa någonting.

MEN, allt handlar inte om regelrätta kampanjer. Då och då bubblar en fråga upp i debatten och då måste vi ha möjlighet att hugga tag i den på bred front utan flyers, affischer och annat kampanjmaterial. Då handlar det om att vi uttalar oss i media, skickar pressmeddelanden och skriver debattartiklar. Det kanske låter som en central historia, men det ska det inte vara. Det är mycket viktigt att dessa frågor gör avtryck även lokalt.

Det kan betyda att man skriver lokala insändare om frågan, att man försöker initiera en debatt med andra partier på lokaltidningarnas debattsidor eller att man ordnar piratträffar där man pratar om frågan. Ju mer vi lyckas uppmärksamma en fråga runt om i landet, desto större chans är det att det är vår syn på saken som hörs mest och att det är vi som blir inbjudna när frågan ska diskuteras i media. Ditt arbete spelar stor roll för partiets möjligheter att nå ut.

Kort sagt, håll utkik här så kan du få en massa bra tips om vad som är på gång. Och glöm aldrig att du kan göra skillnad både i partiets större kampanjer och i alla de frågor som bubblar upp i debatten mellan dem.

Anna
——————————
Anna Troberg
Partiledare Piratpartiet

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>