Arrangera en lokal piratfika

260847_cinnamon_buns

Det är verkligen toppen att umgås på nätet, men det är minst lika viktigt att vi ses utanför nätet. Här kommer därför en kort checklista över de saker man behöver tänka på när man ska arrangera en lokal piratträff.

Förberedelser:

1. Bestäm dag, tid och plats.

2. Informera lokala pirater i god tid. (Cirka en vecka i förväg) Om du inte har access att göra utskick till pirater i ditt område, så mejla andreas.svensson@piratpartiet, så hjälper han till med det eller sätter dig i kontakt med lokala funktionärer som kan hjälpa till.

3. Blogga på er lokala blogg och berätta att ni har en lokal träff på gång. Om ni inte har någon lokal blogg, mejla ledningen@piratpartiet.se, så hjälper vi er med det. Alla lokala bloggar feedas numera direkt in på hemsidan så att alla lätt hittar det i skriver.

4. Om ni behöver någon form av ekonomiskt tillskott, så finns det möjlighet till det. Andreas Svensson håller i den budgeten, så prata med honom om det.

Under träffen:

1. Se till att ni syns ordentligt. Det kan vara svårt att hitta ett gäng pirater på ett fik om ingen har på sig en PP-tröja eller liknande.

2. Se till att alla känner sig välkomna. Presentera er för alla nya som kommer och se till att de inkluderas i samtalen. Det händer lätt att vi som redan känner varandra förlorar oss i kompisprat och glömmer bort de nya.

3. Ha ett tema på träffen. Ibland räcker det med: ”Julfika” eller ”Social träff”, men det måste varvas med mer konkreta saker som: ”I dag pratar vi om integritet/mångfald/sjukvård” eller ”I dag kör vi en internutbildning om hur man skriver insändare och debattartiklar.

4. Avsluta aldrig en träff utan att ha bestämt datum, tid och plats för en ny träff. Kontinuitet är som sagt A och O.

5. Säg hej då ordentligt och försäkra dig om att ingen missat när och var ni ska ses igen.

Efter träffen:

1. Blogga på er lokala blogg om hur trevligt ni hade på träffen och berätta när och var ni kommer att ses nästa gång. Det är JÄTTEVIKTIGT att berätta vad man gör. Tell, or it didn’t happen.

Nu vet du det allra viktigaste för att fixa en schyst piratträff. Sätt igång! Det är roligt att vara pirat. Det är ännu roligare om man är det tillsammans med andra!

Anna
————————————-
Anna Troberg
Partiledare 

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>