Sprid information med kulturbombning!

reformerad

Då och då passar vi pirater på att kulturbomba vår omgivning. Det innebär att vi ger oss ut på stan och delar med oss av kultur gratis. Det är ett perfekt sätt att synas och att möta nya människor som kan vara intresserade av vår politik.

Idén till detta kom från en pirat som för några år sedan kom på att det där med att dela med sig av kultur går alldeles utmärkt att göra även utanför nätet. Han plockade ihop lite böcker och filmer som han kände att han var färdig med och gav sig ut på stan och gav bort dem gratis till folk. Han valde att att kalla det hela kulturbombning och det har vi kallat det ända sedan dess.

Det är lätt att ordna en kulturbombning. Allt material du behöver finns att beställa gratis hos Piratshoppen.

Så här gör du:

Före kulturbombningen:
1. Hitta ett par tre andra pirater som vill hjälpa till med kulturbombningen. Sök gärna folk på er lokala blogg. (Om ni inte har en lokal blogg, mejla ledningen@piratpartiet.se, så hjälper vi till med det.)

2. Skaffa polistillstånd för en central plats. Information om hur man skaffar det finns hos polisen.se.

3. Skaffa kultur att ge bort. Det gör du enklast genom att beställa ett par lådor böcker hos Piratshoppen.

4. Skaffa upphovsrättsinformation att ge bort. Beställ ett par lådor av Christian Engströms och Rick Falkvinges bok ”En reformerad upphovsrätt” hos Piratshoppen.

5. Skaffa partiinformation att ge bort och att blada in i böckerna. Beställ flyers i Piratshoppen.

Så här beställer du hos Piratshoppen: Registrera dig som kund i butiken med din @piratpartiet.se-mailadress, så kan du beställa materialet ovan och annat gratis. Om du inte har en @piratpartiet.se-mail, men ändå vill ha material, kontakta din närmaste funktionär eller maila butiken på info@piratprylar.se så kan de hjälpa dig att få tillgång till materialet.

6. Planera en piratträff veckan efter kulturbombningen.

Under kulturbombningen:
1. Sätt på dig en Piratpartiet-tröja eller något annat som tydligt signalerar var du kommer ifrån. (Går att beställa i Piratshoppen.)

2. Ställ upp ett bord och se till att det ser trevligt ut och är fullsmockat med kultur och information.

3. Ta kontakt med förbipasserande med ett trevligt: ”Hej! Vill du ha lite gratis kultur från Piratpartiet?”

4. Erbjud alla som är de minsta intresserade mer information och bjud in dem till piratträffen veckan efter.

Efter kulturbombningen:
1. Städa upp efter er. Lämna inte kvar en massa böcker eller flyers där ni delat ut dem.

2. Blogga om kulturbombningen på er lokala blogg och glöm inte att inkludera bilder och informera om nästa veckas piratträff.

Lycka till!

Kommentarer

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>