Beställ och dela ut flygblad!

flygblad1

Nu börjar våren så sakteliga komma och det är dags att gå ut och synas ordentligt på gator och torg. Därför kommer här lite handfast information om hur just du kan beställa och dela ut flygblad där du bor.

Före flygbladsutdelningen:

1. Skaffa flygblad – Du hittar alltid aktuella flygblad hos Piratshoppen.

Så här beställer du hos Piratshoppen: Registrera dig som kund i butiken med din @piratpartiet.se-mailadress, så kan du beställa flygblad och annat informationsmaterial helt gratis. Om du inte har en @piratpartiet.se-mail, men ändå vill ha material, kontakta din närmaste funktionär eller maila butiken på info@piratprylar.se så kan de hjälpa dig att få tillgång till materialet.

2. Bestäm datum och plats för flygbladsutdelningen. Det är bra att ha lite framförhållning, så att man har god tid på sig att hitta folk som vill hjälpa till och se till att tid och plats inte krockar med något annat.

3. Hitta andra pirater som vill hjälpa dig med utdelningen. Det är bra att vara åtminstone 3-4 pirater som delar ut flygblad, eftersom en person med flygblad kan ge förbipasserande känslan av att det är någon som vill pracka på dem information om att ”slutet är nära”.

Under flygbladsutdelningen:

1. Kom i tid. Inget dödar engagemanget lika mycket som att behöva stå och vänta på flygbladen i en halvtimme.

2. Klä dig som en pirat, dvs hel, ren och lila. – Det är viktigt att ge ett bra första intryck och att tydligt visa vilken organisation man kommer från. T-shirtar och annat profilmaterial kan beställas från Piratshoppen.

3. Arbeta i par och sprid ut er inom ett begränsat område – Fyra personer kan lätt täcka upp en gågata eller ett torg genom att dela upp sig i par och dela ut flygblad. Om ni håller varandra inom synhåll, så kommer förbipasserande hela tiden att se minst ett par, tre av er och tänka: ”Ah, välorganiserat, inte ensam knäppgök med information om att slutet är nära.”

4. Var trevlig – Släng inte bara på folk ett flygblad. Säg istället: ”Hej! Vill du ha lite information från Piratpartiet?” Le och var trevlig helt oavsett om de vill ha ett flygblad eller ej.

5. Var TREVLIG, no matter what – Det händer ibland att folk verkligen INTE vill ha flygblad och blir otrevliga. Börja ALDRIG tjafsa med dem utan säg bara: ”Då ber jag om ursäkt för att jag störde” och gå undan. Det skapar ett väldigt bra intryck av partiet för de som råkar gå förbi.

Efter flygbladsutdelningen:

1. Ta hand om bortkastade flygblad – Se till att det inte ligger en massa bortkastade flygblad och skräpar på marken. Om det gör det, så plocka upp dem och kasta dem.

2. Gå och fika ihop. Prata om det ni tyckte fungerade bra och det som kan förbättras till nästa gång. Bestäm ALLTID datum och plats för nästa flygbladsutdelning och/eller träff innan ni skiljs åt.

3. Blogga på er lokala blogg om flygbladsutdelningen. Att berätta om det man gör är ett bra sätt att locka andra att hjälpa till. Berätta också när nästa flygbladsutdelning kommer att gå av stapeln. Ta gärna med bilder, men se till så att ingen som inte uttryckligen gett sitt medgivande finns med på bilderna. (Om ni inte har en lokal blogg, så kontakta nils.agnesson@piratpartiet.se eller andreas.svensson@piratpartiet.se.

Extratips:

Man kan med fördel kombinera en flygbladsutdelning med till exempel en kulturbombning. Läs mer om hur man fixar en sådan här.

Lycka till!

Anna
—————————-
Anna Troberg
Partiledare

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>