Så lätt fixar du en demonstration!

IMAG00593-300x179

Då och då händer det saker som kräver en demonstration. Det kan till exempel vara en årsdag av en viktig händelse eller ett försök att dra uppmärksamhet till någon aktuell händelse.

Det är lätt att ordna en demonstration. Allt informationsmaterial du behöver finns att beställa gratis i Piratshoppen. Där finns det dessutom flaggor och annat som kan vara bra att ha.

Så här gör du:

Före demonstrationen:
1. Hitta ett par tre andra pirater som vill hjälpa till med demonstrationen. Sök gärna folk på er lokala blogg. (Om ni inte har en lokal blogg, mejla ledningen@piratpartiet.se, så hjälper vi till med det.)

2. Skaffa polistillstånd för en central plats. Information om hur man skaffar det finns hos polisen.se.

3. Skaffa flaggor, t-shirtar och annat ni kan behöva hos Piratshoppen. Det är viktigt att det syns tydligt vem som arrangerar demonstrationen. (Kontakta andreas.svensson@piratpartiet eller nils.agnesson@piratpartiet.se om ni behöver hjälp med finansieringen av detta material.)

4. Skaffa flera talare. Ge dem cirka fem minuters taltid var och se till att alla inta väljer att prata om exakt samma sak. Om du själv ska tala, förbered ditt tal ordentligt.

5. Se till att ni har tillgång till en ljudanläggning till demonstrationen. Det är ganska lätt att låna eller hyra en sådan, men tänk på att ha framförhållning. Det som är lätt att fixa tre veckor i förväg är jättejobbigt att fixa dagen innan demonstrationen.

6. Skaffa partiinformation att ge dela ut. Detta kan ni beställa helt gratis i Piratshoppen.

Så här beställer du hos Piratshoppen: Registrera dig som kund i butiken med din @piratpartiet.se-mailadress, så kan du beställa materialet ovan och annat gratis. Om du inte har en @piratpartiet.se-mail, men ändå vill ha material, kontakta din närmaste funktionär eller maila butiken på info@piratprylar.se så kan de hjälpa dig att få tillgång till materialet.

7. Planera en piratträff veckan efter demonstrationen.

Under demonstrationen:
1. Sätt på dig en Piratpartiet-tröja eller något annat som tydligt signalerar var du kommer ifrån. (Går att beställa i Piratshoppen.)

2. Ställ upp några flaggor och ett bord med partiinformation.

3. Ta kontakt med förbipasserande med ett trevligt: ”Hej! Vill du veta lite mer om Piratpartiet?”

4. Erbjud alla som är de minsta intresserade mer information och bjud in dem till piratträffen veckan efter.

Efter demonstrationen:
1. Städa upp efter er. Lämna inte kvar flyers och annat där ni demonstrerat.

2. Ta en fika ihop och prata om det som gick bra och mindre bra under demonstrationen.

3. Blogga om demonstrationen på er lokala blogg och glöm inte att inkludera bilder och informera om nästa veckas piratträff.

Lycka till!

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>