Aktivera dig i Piratpartiet

Vill du bli aktiv i Piratpartiet? Vill du hjälpa till att driva kampanj, och sprida våra idéer? Det finns mycket du kan göra. Ingen hinner göra allt, men alla hinner något!

aktivistjavisst2

På sociala media

Ett effektivt sätt att sprida partiets idéer är att dela artiklar,bilder,  filmer, memer och annat, som på olika sätt förmedlar vårt budskap. Partimedlemmar delar ständigt sådana med varandra i vår vår Facebook-grupp, på vår Facebook-sida och på Google+ . Men vad hjälper det att vi delar med varandra? De måste ut! Till dina vänner, som kan sprida dem till sina vänner, osv.  Så besök oss på sociala media, och dela det dina vänner behöver få veta. Och glöm inte att följa oss på Twitter!

Visa upp dig som pirat i köttvärlden

Ju fler som visar att de är piratpartister, desto naturligare blir det för andra att ta steget till oss, och att rösta på oss i valen. Så sätt en piratknapp på skjortan, tröjan eller kavajen. Ha en piratparti T-shirt på fotbollsträningen eller rollspelsträffen. Sätt ett klistermärke på laptopen. Lämna en piratpenna på varje bord du besöker. Det finns mängder med profilmaterial att beställa på Piratshoppen.

Sätt upp affischer och dela ut flyers

Det är viktigt att också synas ute på stan. Därför kan alla medlemmar kostnadsfritt beställa ”aktivistkitt” med affischer och flyers. Vandra sedan runt nere på stan eller i ditt bostadsområde och affischera. Dela ut flyers: utanför en affär eller skola om du känner dig som en utåtriktad typ, annars i brevlådor. Sådant kan man göra ensam. Men det är naturligtvis roligare om man är fler. Beställ aktivistkitt här!

Skriv insändare

Ett mycket effektivt sätt att synas och sprida våra idéer är att skicka insändare till lokaltidningarna. Insändarsidorna hör till det mest lästa i våra tidningar; också makthavare lusläser insändare för att få veta ”vad som rör sig i folkdjupen” Lyckligtvis är det lätt att skriva insändare. Du hittar en handledning här. Vi har en Facebookgrupp för insändarskrivande, där man kan få hjälp, stöd och idéer. Eftersom vi älskar remix och delning kan man ofta utgå från vad partivänner skrivit, och förbättra.

Ordna en piratpartiskola med några kompisar

Är ni minst tre personer som vill engagera er och lära er mer om partiet och hur man kan arbeta, kan ni ordna en piratpartiskola. Träffas fem gånger, sådär en gång i veckan, och läs och arbeta med det material som finns här. Vill ni ha hjälp med praktiska saker som annars kostar lite, som lokal eller en slant till fika, kontakta Studieförbundet Vuxenskolan på er ort, berätta att ni kommer från Piratpartiet och vill ordna ”studiecirkeln” Piratpartiskolan. Vill ni ha stöd och hjälp för att ordna kursen, kontakta partiets studieansvarige på henrik.branden@piratpartiet.se.

Håll utkik efter centrala events

Partiet ordnar av och till centrala kurser och träffar, där man kan möta piratpartister från andra delar av landet AFK. Dem berättar vi löpande om på hemsidan, och puffar för i medlemsutskicken. Så håll utkik på vår hemsida www.piratpartiet.se, och i din mailbox. (Och kolla på PirateWeb vilka inställningar du gjort om utskick. Har du sagt att du inte vill ha några, så får du naturligtvis ingen information. Och det vore ju lite synd, om du vill bli aktiv …)

Bli lokal kontaktperson

Tycker du det är trist att vara ensam aktiv? Försök i så fall hitta fler piratpartister på din ort, och gör saker tillsammans med dem. Kolla kolla i första hand här, annars fråga i facebook-gruppen eller maila nils.agnesson@piratpartiet.se. Vill du kan du säga till att du vill vara lokal kontaktperson. Då kommer du att dyka upp på vår hemsida, som den man kan ta kontakt med om man vill börja göra något på din ort. Och du kommer att kunna skicka mail till alla medlemmar på din ort. Så att ni inte bara blir några, utan många, som gör saker.

Bilda en lokal förening

Vill du ställa upp i kommunvalet för Piratpartiet, bilda då en lokal förening. Ni måste vara fem personer för att göra det. Det kräver lite pappersarbete, men gör dels att man får ett litet bidrag från partiet, dels som sagt att man kan ställa upp i kommunvalet.  Hur man bildar en lokal förening kan ni se här. Har ni frågor, kontakta lokalföreningsansvarige nils.agnesson@piratpartiet.se. Vad man sedan måste göra för att ställa upp i lokala val finns samlat här.