Efterlyses: Dokumenterare av vår sakpolitik

brokensword

När partiet nu tagit stora steg mot en breddad politik är det viktigt att vi har bra rutiner för att dokumentera vilka ställningstaganden vi tagit, hålla reda på förändringar av dem, och se till att sådana förändringar också kommer in i de sakpolitiska program, som styrelsen antar och reviderar.

Vi söker därför dig, som vill ta på dig ansvaret för att hålla denna koll. Du kommer att få en hel del detaljerat pilljobb efter varje medlemsmöte. I gengäld får du bättre överblick än någon annan över partiets politik, och en trevlig gemenskap i en växande grupp runt partiets ledning.

Du bör

 • vara intresserad av även detaljer i politik
 • vara noggrann och tycka det vara viktigt att saker blir rätt
 • samtidigt ha förmåga att få saker att bli färdiga i rimlig tid
 • ha viss språkkänsla.
 • kunna lägga många timmar på detta arbete under veckorna som följer på varje medlemsmöte, och lite strötid under resten av året.

Arbetsuppgifterna är att i samråd med någon ur ledningen:

 • se till att det skapas en databas (hitta någon annan som kan sätta upp den eller programmera själv) där alla ställningstaganden lagras tillsammans med information om när de antagits/ändrats och vilka sakpolitiska program/lokalpolitiska sammanställningar de ingår i, där man kan söka, och där man kan sortera ställningstagandena utifrån olika parametrar.
 • i väntan på att denna databas blir färdig, se till att alla nya ställningstaganden förs in i befintligt spreadsheet (Libre office/Open office), och att detta efter varje möte omvandlas till en lättläst lista med alla ställningstaganden.
 • se till att relevanta ställningstaganden även förs in i lokalpolitiska mallar
 • hålla koll på vilka nya ställningstaganden som kan föranleda revision av de olika sakpolitiska programmen, och i samråd med partiledning föreslå sådana revisioner.

Om du är intresserad kan du bidra på ytterligare två viktiga sätt:

 • Berätta vad partiet tycker när det i sociala media dyker upp frågor om saken, eller startar diskussioner om vad partiet kanske skulle kunna tycka i frågor där vi redan har en åsikt.
 • Identifiera för partiet viktiga frågor, där våra nuvarande ställningstaganden inte ger tillräcklig vägledning, och föreslå styrelse/medlemsmöte vad man kan göra åt saken.

Henrikteckning215-150x150Om du är intresserad av detta ansvarskrävande uppdrag, mejla henrik.branden@piratpartiet.se och berätta lite om dig själv senast den 10 oktober

Henrik Brändén
Ledningen

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>